HACCP
Usluge » HACCP
HACCP - Hazard Analysis and Critical Control Points
Analiza opasnosti i kritične kontrolne tačke (HACCP) je sistem upravljanja koji se koristi u prehrambenoj industriji i ovo poglavlje opisuje osnovne principe HACCP-a zajedno sa nekoliko detalja iz novije varijacije sistema za analizu opasnosti i preventivne kontrole zasnovane na riziku.
Prednosti HACCP-a
Iako je glavni cilj HACCP-a zaštita hrane, postoje i druge prednosti koje se stiču primenom HACCP-a, kao što su:
- Povećajte poverenje kupaca i potrošača
- Pruža zaštitu tržišta
- Smanjiti troškove kroz smanjenje gubitaka proizvoda i preradu
- Smanjuju rizike opoziva i povlačenja proizvoda i na taj način smanjuju troškove vezane za osiguranje i zaštitu poslovne odgovornosti
- Povećati fokus i vlasništvo nad bezbednošću hrane
- Pojednostaviti inspekcije prvenstveno zbog vođenja evidencije i dokumentacije
- Obezbedite konzistentan kvalitet proizvoda
- Pokazuje usklađenost sa zahtevima i propisima proizvoda